dinsdag 22 november 2022

Měděnec (Cz) - Voormalige mijningang

LITTLE CHAPEL IN THE SUNLIGHT
Medenec (CZ) Watercolor of a chapel over the entrance of a mine , made on location by Linda S. Leon for https://tussendelijntjes.blogspot.com/


 BUILD OVER THE ENTRANCE OF A FORMER MINE

Watercolor in my sketchbook
29,7 / 21 cm
Stel je voor : De rust en stilte van een warme zomermiddag. De zon die je huid streelt. Het heldere zingen van hier en daar een vogeltje verborgen in het groen. Je ogen die dwalen over gouden hooiland en bomen vol vurige bessen, om vervolgens te blijven haken aan een, met devote handen tegen de helling opgetrokken, bouwwerkje. Een kapelletje dat wil herinneren aan al de mensen die hier in het duister onder je voeten, waar de aarde koper en zilver bewaarde, onzichtbaar voor de wereld, hebben gewroet en soms ook het leven lieten, om iets van deze schatten, eventjes zelf in het licht te kunnen bewonderen, alvorens het af te staan aan de mensheid die er andere plannen mee had voor de toekomst... Ik nam dat alles en nog zoveel meer, mee naar huis in dit waterverfschilderijtje.

En hoewel de herfst nu volop is begonnen, toeven mijn gedachten nog vaak in dat prachtige Bohemen dat we vorige zomer tot ons reisdoel gemaakt hadden.
De koperen gloed van het avondlicht en de magische luchten bij zonsondergang daar, kunnen beslist wedijveren met het schitterende licht waarmee Firenze me ooit betoverde. En da's niet niks.
Ik heb heel erg mijn best gedaan om iets van die sfeer in mijn aquarelletjes te vangen, maar moet bekennen dat me dit, tot grote frustratie, niet naar wens is gelukt. Dààrom, maar ook omdat me behalve het treffende penseel ook de juiste woorden ontbreken om deze mysterieuze streek getrouw weer te geven, zoals ik ze ervaren heb, wil ik er beslist ooit nog eens terug keren, om daartoe een tweede poging te wagen.

 

Here ◄  is an overview of the complete series
Geen opmerkingen :

Een reactie posten

Dank je om me hier een teken van je bezoek na te laten.
Thanks for leaving some sign of your presence here.