woensdag 22 maart 2023

Morgenstemming

 LA BALADE DE NEVEZ 


Le Hénan - Bretagne, watercolor, painted on location by Linda S. Leon for https://tussendelijntjes.blogspot.com/


EEN WANDELING MET EEN OOSTERS TINTJE ...

watercolor in my sketchbook
painted on location
15/21 cmDeze site van Hénan (oorspronkelijk heette het Heznant, wat in het Bretoens woonplaats van de vallei betekent), is een pittoresk groen hoekje - een oase van rust - aan de oevers van de Aven, dat dateert uit de 15e eeuw met een rijk en gevarieerd erfgoed, waarvan de overblijfselen getuigen van een welvarend tijdperk in de regio.
Zo bezochten we er ondermeer de 16e eeuwse kapel van Sainte-Marguerite (oorspronkelijk gebouwd om te dienen als een kleine kerk voor de lijfeigenen van het kasteel); de drie fonteinen van Hénan (een overblijfsel van de vlas en hennepproductie uit de 16e-18e eeuw); het Château du Hénan (volgens reisgidsen vooral herkenbaar aan de grote boogdeur en de licht hellende toren die het best bestand is tegen de heersende westenwind, maar die we zelf nauwelijks te zien kregen vanwege een goed beveiligde omheining) en de getijdenmolen (gerenoveerd in 1972 en nog steeds in werking te zien tijdens het plaatselijk festival). Deze beide laatsten werden gebouwd in de 15e eeuw door Jean de Cornouaille (John of Cornwall), met stenen afkomstig van de Kerochet-groeve, die op slechts 1 km van de molen ligt...
Het beetje druilregen aan het eind van onze wandeling, kon mijn bewondering voor dit natuurschoon allerminst drukken... Wat vindt u er zelf van?
Bekijk hier de andere schetsen uit de serie "Bretagne".


 

3 opmerkingen :

 1. Walking trees. Trees in action, anyway. I like that.
  And yes! Before moving to my last dwelling six feet under, I'd like to see a bit of the Bretagne.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O Sean, Brittany is magical! A destination I can truly recommend for a journey ;-)

   Verwijderen
 2. Ik vind dat schoon (geschilderd), nu je het toch vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je om me hier een teken van je bezoek na te laten.
Thanks for leaving some sign of your presence here.