dinsdag 13 november 2018

Ridders en jonkvrouwen in Kinizsi Vár


Kinizsi Vàr Nagivazsony (Hu) plein air schets door Linda S. Leon tussen de lijntjes
FORT KINIZSI
 NAGIVÁZSONY (Hu)

in mijn schetsboek
15/21 cm
KANTTEKENING

Ik heb vanuit de hoogste torenkamer ademloos toegekeken naar het onverwachte Middeleeuwse schouwspel dat me ten dele viel, tijdens m'n bezoek aan Fort Kinizsi te Nagivázsony. Op het binnenplein gaven prachtig uitgedoste ridders te paard, knappe staaltjes van strijd- en rijvaardigheid ten beste, tijdens de enscenering van de middeleeuwse veldslagen die er ooit plaats vonden en de eraan voorafgaande oefeningen en tornooien. Ook de kostumering was prachtig. Zelfs de verteller was groots. Zonder één woord Hongaars te verstaan kon je uit zijn mimiek en lichaamstaal het hele verhaal volgen. Kortom het was een kleurrijk spektakel. 
Jammer genoeg ging ik zodanig op in het gebeuren, dat ik vergat tekeningen te maken.  Hopelijk zal u genoegen nemen met deze schets van de ruïne, zonder ridders noch jonkvrouwen. Maar mocht u  ooit Nagivázsony bezoeken, vergeet dan vooral niet langs te gaan in Fort Kinizsi.
2 opmerkingen :

  1. Alleen al voor het verhaal van Kinizsi Pál (eerst de 'z', jawel 😀) zou je erheen gaan. Mooi getekend trouwens, die toegang tot de burcht.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je, ook om me attent te maken op die "sz" omwisseling, die ik meteen maar heb recht gezet... want juist is juist, niewaar?

      Verwijderen

Dank je om me hier een teken van je bezoek na te laten.
Thanks for leaving some sign of your presence here.